Varallisuuden kirjaus ja seuranta

Sijoitusvarallisuuden hallinta (kirjaaminen) ja seuranta ovat välttämättömiä työkaluja jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa saada todellisen ja selkeän kuvan omistuksistaan. Varallisuuden kokonaiskuvan ymmärtäminen ja seuraaminen auttaa paitsi säilyttämään varallisuutta, myös sen kasvattamisessa ja suunnitelmallisessa käytössä. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme varallisuuden kirjaamisen ja seurannan perusteita sekä annamme vinkkejä, miten voit parantaa omaa varojen seurantaa käyttämällä Investime palvelua.

 

Miksi varallisuuden kirjaus ja seuranta on tärkeää?

Taloudellinen selkeys: Tieto siitä, mitä ja missä sinulla on omistuksia, auttaa tekemään perusteltuja päätöksiä.
Riskienhallinta: Kun tiedät, mitä varoja sinulla on ja missä ne ovat sijoitettuna, voit paremmin hallita riskejä.
Tavoitteiden saavuttaminen: Kun seuraat omaisuutesi kehitystä, pystyt asettamaan ja seuraamaan tavoitteitasi tehokkaammin.
Verosuunnittelu: Tarkan varallisuuden kirjauksen avulla voit optimoida verotuksesi ja välttää yllätykset.

Mistä lähteä liikkeelle?

Kirjaa kaikki tapahtumat Invstimeen: Tähän sisältyy kaikki tapahtumat joita olet suorittanut eri välittäjien järjestelmissä kuten pankit (Op ja Nordea) sekä muut välittäjien järjestelmä, kuten Nordnet. Kirjaa myös kiinteistöt, arvokkaat esineet ja muut varat.

Arvioi jokaisen omaisuuserän arvo: Päivitä tämä arvio säännöllisesti, koska omaisuuserien arvo voi vaihdella.

Tunnista velkasi: Lainat ja muut velvoitteet ovat osa taloudellista tilannettasi.

Käytä työkaluja ja ohjelmistoja: Investime auttaa sinua seuraamaan varallisuuttasi reaaliaikaisesti sekä saat Investime kautta raportit kaikesta toiminnasta.

Kuukausittainen tarkastelu: Tarkista omaisuutesi ja velkasi tila kuukausittain.
Sijoitusten Hajauttaminen: Ymmärrä, miten sijoituksesi on hajautettu ja tee tarvittaessa muutoksia.

Pitkän aikavälin suunnitelma: Aseta selkeät pitkän aikavälin tavoitteet ja seuraa niiden edistymistä.

Verovaikutukset: Varallisuuden suunnittelussa on otettava huomioon myös verot. Investime tarjoaa käyttöön A9-veroraportin

Loppuajatukset
Varallisuuden kirjaaminen ja seuranta ovat keskeisiä elementtejä taloudellisen tavoitteiden saavuttamisessa. Säännöllinen omaisuuden seuranta auttaa sinua ymmärtämään taloudellista tilannettasi paremmin, tekee sinusta tietoisemman sijoittajan ja auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä taloudellisen tulevaisuutesi suhteen. Aloita Investime käyttö jo tänään ja näe, kuinka oman taloutesi aktiivinen hallinta voi tuoda sinulle lisää varmuutta ja menestystä pitkällä aikavälillä.